Topla depilacija

Topla depilacija obično podrazumeva uklanjanje dužih dlaka i često je manje bolna od hladne. U odnosu na hladnu depilaciju, topla se češće primenjuje na osetljivim delovima tela kao što su pazuh i prepone.

Depilacija toplim voskom preporučena je metoda za trajnije rezultate i idealno rešenje kod problematike urastanja potkožnih malih dlačica. Toplina voska omogućava koži da se opusti i na taj način ulazi u folikule pa tako dlačice mogu biti iščupane iz korena bez pucanja. Kad se jednom odlučite za ovu depilaciju, preporučuje se kontinuitet.
 
Razlika toplog voska i ostalih navedenih metoda je upravo u tome što sa toplim voskom čupate dlačice iz korena, a ostalim metodama dlačice režete samo površinski i zato je neophodno svakodnevno brijanje, što mislimo da i nije baš zgodno.
 
Nakon depilacije koža je osetljiva i trebalo bi izbegavati direktno nanošenje krema, dezodoransa, parfema, losiona i slično. U našem salonu postoje posebna ulja ili losioni za uklanjanje ostatka voska, a koji ujedno hrane i umiruju depilirani deo na telu.